Натуральні молочні ароматизатори створюються за допомогою модифікації ферментів, реакції та технологій компаундування(змішування). Ці ароматизатори багаті бажаними ароматичними сполуками, не містять сторонніх присмаків і мають покращений профіль міцності та смаку.
Натуральні смакоароматичні інгредієнти (концентрати смаку) «Dairy Grains» ідеальні у виробництві різних видів готової продукції,
для різних налузей харчової промисловості, а саме
молочної, масло-жирової, виготовленні морозива,
кондитерської, хлібопекарської, м’ясопереробної,
продуктів швидкого приготування, виробництва сухих сумішей.
Всюди, де потрібно скоригувати або створити вершковий та молочний смак та післясмак.
Більшість звичайних ароматизаторів надають продукту тільки аромату, частково впливають на тіло смаку і зовсім не дають післясмаку. .
Дія натуральних смакоароматичних інгредієнтів (концентратів смаку) "Dairy Grains", навпаки, спрямована на формування насиченого тіла смаку, довгого післясмаку та природного, натурального аромату.
При цьому продукти з "Dairy Grains" набувають органолептичного підвищеного відчуття жирності, без збільшення вмісту жиру в рецептурі
Також інгредієнти "Dairy Grains" допоможуть згладити різкі смакові відтінки , роблячи смак продукту гармонійнішим з відчуттям присутності в продукті натуральної молочної сировини навіть за умови відсутності її в рецептурі.
Так, інгредієнти «Dairy Grains» можна поєднувати зі звичайними ароматизаторами. Інколи наші клієнти використовують поєднання, для того, щоби відтворити повну «піраміду смаку» в продукті, тобто тіло смаку та післясмак завдяки «Dairy Grains», а для більш вираженого підкреслення топ ноти (верхні аромату) використовують звичайні ароматизатори.
Натуральні смакоароматичні інгредієнти допомагають вирішити наступні задачі:.
Інгредієнти не потребують холодильного обладнання, так як можуть зберігатися протягом 12-24-х місяців (в залежності від інгредієнтів) за температури від 0 до +32 градусів
Cанітарні вимоги США та Європейського товариства; акредитація якості SQF Edition 8.0 рівень 2, це дає можливість використовувати добавку для виробництва кошерних, халяльних, органічних продуктів.
В середньому 0,05–0,6 % до ваги продукту, потрібно орієнтуватися на вхідну сировину та ціль, яку ставить виробник.