Стартерний дистилят, також відомий як стартовий дистилят (масляний дистилят) — це паровий дистилят культури одного або всіх наступних видів бактерій, вирощених у середовищі знежиреного молока з додаванням приблизно 0,1% лимонної кислоти: Streptococcus lactis, S. cremoris , S. lactis subsp. Diacetylactis, Leuconostoc citrovorum, L. dextranicum.
Вихідний дистилят містить понад 98% води, решта – це суміш масляних ароматичних сполук. Основним компонентом цієї суміші є діацетил, який становить від 80% до 90% суміші. Іншими природними сполуками в суміші є acetaldehyde, ethyl formate, ethyl acetate, acetone, ethyl alcohol, 2-butanone, acetic acid, та acetoin.
Виробництво наших стартових дистилятів, як і більшості наших продуктів, починається з ферментації натуральних молочних інгредієнтів. У результаті цього процесу з молочних компонентів виділяються аромати, які природним чином утворюються в процесі розщеплення молока на ферменти..
Виробництво стартових дистилятів має два етапи: ферментація і дистиляція.
Ферментація.
Дистиляція.
Концентрати випускаються в рідкому і порошкоподібному вигляді
SD 15X містить 15 000 частин на мільйон вмісту діацетилу;
SD 30X містить 30 000 частин на мільйон вмісту діацетилу,
SD 50X еквівалентну 5% діацетилу у формі порошку.