sa
Різні види морозива

     Натуральні смакоароматичні інгредієнти «Dairy Grains» є збалансованою концентрованою сумішшю жирних кислот натурального походження. Жирні кислоти — основний компонент у цих інгредієнтах, що надає продукту вершковий, молочний, сирний смак та аромат.

    Концентрати смаку працюють не так, як звичайні ароматизатори,Їхня дія спрямована на формування насиченого вершкового тіла смаку та довгого післясмаку,водночас аромат продукту вони, лише трохи підкреслюють. Це дає ефект присутності в продукті натурального вершкового масла, вершків та інших молочних складників.

     В даний час перспективним є напрямок з розробки рецептур та технології виробництва морозива з використанням рослинних жирів та не жирних видів морозива. Внаслідок цього виникає проблема втрати традиційного молочно-вершкового смаку та аромату, утворення так званого «порожнього» смаку у морозиві, салистості продукту, відчуття неприродності продукту.

    Для споживача смакові  характеристики продукту є вирішальними, тому для вирішення таких проблем ми пропонуємо  використати смакоароматичні інгредієнти "Dairy Grains"виробництва заводу "First Choice Ingredients Inc." штат Вісконсін, США.

ЗАСТОСУВАННЯ ІНГРЕДІЄНТІВ "DAIRY GRAINS" У ВИРОБНИЦТВІ МОРОЗИВА ДОЗВОЛИТЬ

  • Збагатити смак та післясмак морозива натуральною вершковістю.
  • Посилити органолептичне відчуття молочного жиру в низькожирних видах морозива.
  • Виготовляти морозиво з додаванням рослинних інгредієнтів, за смаком і ароматом  максимально наближене до натурального.
  • Замаскувати небажані смакові відтінки (сухуого молока, рослинних жирів, сировини нестандартної якості).
  • Стандартизувати та збалансувати  смак та аромат продукції.

 ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ.

   Застосування натуральних смакоароматичних інгредієнтів «Dairy Grains» не потребує змін у технологічному процесі, прийнятому на виробництві, за винятком попередньої підготовки інгредієнтів.

   Підготовка інгредієнтів «Dairy Grains» полягає розведенні порошку у воді при температурі 50-60°С, пропорція 1:4 для отримання 2-х компонентної емульсії.

Умови для повного розкриття смаку в готових виробах.

  • Наявність у технологічному процесі водної фази
  • Температурний режим для якісного розчинення інгредієнту від 50 градусів
  • Вносити разом з іншими сухими інгредієнтами (наприклад, цукром) у водну фазу до пастеризації.
  • Ретельне перемішування для повного розкриття смаку та аромату.